Vog voorbeeld

Onderzoek naar VOG

Recherche Bureau Investicon kreeg verschillende vragen / klachten van klanten over het online aanvragen van een VOG (verklaring Omtrent het Gedrag. Wij zijn daarop een online onderzoek gestart. Tijdens onze speurtocht naar het vergelijken van verschillende websites zijn we tot schrikbarende conclusies gekomen.

Meerdere online VOG aanbieders hanteerden prijzen die “sky high” waren en zijn hierdoor meerdere keren op hun”vingers getikt” over hun misleidende websites en/of advertenties en prijzen.

Kijk  hier      *Bron BNNvara

Veranderingen

Uiteindelijk zijn door kassa aanpassingen geweest onder de druk van de politiek, om de online aanbieders op hun website te laten vermelden welke afhandeling kosten er werden berekend voor een online VOG  aanvraag.

Wat is het verschil

Bij de gemeente kost een VOG aanvraag  €41,35 = € 7,50+ JUSTIS € 33,85 tegenwoordig door COVD19 moet je hiervoor een afspraak maken. Je moet vaak vrij nemen en parkeerkosten maken, niet de makkelijkste manier om een VOG aan te vragen.

Bij een online aanbieder vul je een contact formulier in binnen 1 minuut  en klaar. De afhandeling naar Dienst Justis verzorgt de online aanbieder.

Waar zit het verschil in? In de verwerkingskosten, deze verwerkingskosten verschillen per website van € 7,50 t/m €41,35. Als klant moet je dus eerst goed lezen wat de verwerkingskosten zijn eer je een VOG aanvraag gaat doen online.

Eigen VOG website

Investicon BV heeft hierop besloten om een eigen website op te zetten die transparant moest zijn, duidelijk en betrouwbaar voor iedereen. Daarnaast een VOG aanvraag voor een eerlijke prijs, de prijs moest hetzelfde zijn als de aanvraag bij de gemeente maar dan veel makkelijker. Kijk en vergelijk op onze website Vogonderzoek.nl

 

Kopietje / Vervalsingen

Werkgevers gaan er te vaak van uit dat een kopietje van een VOG legitiem is. Vervalsingen komen dan ook regelmatig voor omdat een kopie niet te controleren is. Onderzoek door het programma Argos geeft aan dat er vervalsingen in omloop zijn en dat is alleen wat zij onderzocht hebben, dat geeft dus nog niet het totale beeld. Bekijk het hier * bron Argos en hier *bron igj.nl. Werkgevers zouden veel beter moeten controleren op echtheid en geen genoegen moeten nemen met een kopietje.

Groeiend aantal aanvragen

Volgens de cijfers van Dienst Justis worden de aanvragen elk jaar meer en terecht, de criminaliteit stijgt en ondernemers willen graag weten wie zij in huis halen.